PROJEKTI: Merikortteli Pursimiehenkatu 29, Helsinki

Urakka

Lvia

Tilaaja

Kiinteistöomistaja Antilooppi

Ajankohta

1/2021–11/2021

Kohde

Liikekiinteistö, kaksi ravintolaa

Laajuus

300 neliötä

Kiinteistöomistaja Antilooppi halusi muuttaa Helsingin ydinkeskustan liepeillä, Punavuoren tunnelmallisessa Merikorttelissa sijaitsevan 300 neliöisen historiallisen liiketilan ravintolatoimintaan soveltuvaksi.

Tiloihin oli määrä avata kaksi uutta ravintolaa, ja kohteen merkittävästä taloteknisestä urakoinnista vastaamaan valikoitui Vintek Oy.

Vintekin osalta urakka käynnistyi syyskuussa 2021. Aikataulu kattaville LVIA-töille oli tiukka, sillä ravintolatoiminnan oli tarkoitus käynnistyä vielä ennen joulua ja kohteen luovutus ravintoloitsijoille oli määrä tapahtua marraskuun loppuun mennessä. Urakka-aika oli kaiken kaikkiaan kolme kuukautta.

Urakan haastavuutta lisäsi taloteknisten töiden huomattava laajuus. Kohteessa uusittiin sekä vesi- ja viemäri että lämmitys-, automaatio- ja sähköjärjestelmiä. Oman lisämausteensa urakkaan toivat ravintolatoiminnan omat erityspiirteet, kuten erikoispizzauuni savupiipulla.

Tiiviistä työskentelyaikataulusta ja projektin laajuudesta huolimatta urakka sujui odotusten mukaisesti, ja aikataulusta pidettiin koko ajan kiinni. Kiinteistönomistajan kanssa yhteistyö sujui mutkattomasti, ja tilaaja oli erittäin tyytyväinen lopputulokseen.